De homepage van een nieuwswebsite is van groot belang. Deze pagina bevat namelijk belangrijke verwijzingen naar artikelen en bepaalt daarmee grotendeels de volgende stappen van het inkomende verkeer. Een paar kleine veranderingen kunnen dan ook drastische gevolgen hebben voor SEO. In dit artikel geven we een paar tips voor SEO voor publishers. 

Crawling verbeteren door sitemaps

Om de crawling activiteiten van een zoekmachine te bevorderen raden we nieuwswebsites aan om een sitemap te creëren. Dit is een lijst waarin de belangrijkste pagina’s van een website worden weergegeven. Hiermee wordt het eenvoudiger voor de gebruiker om te navigeren binnen een website. Het bevordert niet alleen de structuur, maar het heeft ook toegevoegde waarde voor een zoekmachine. Pagina’s kunnen zo sneller gevonden en gecrawld worden. Vooral bij nieuwswebsites is het van belang dat sitemaps worden toegevoegd zodat Google snel op de hoogte is van het laatste nieuws. Hier vind je meer informatie over Google Nieuws.

De invloed van een homepage

SEO voor publishers heeft net een andere focus dan voor algemene websites. Zo is het vanzelfsprekend van belang dat er gerichte zoekwoorden worden gebruikt in de titel van een nieuwsbericht. Niet alleen het correcte gebruik van zoekwoorden kan een groot verschil maken, maar ook de locatie van een pagina binnen een website doet er toe.

Dit heeft te maken met de werking van indexatie van een pagina. Zo is de kans groter dat het artikel dat toegevoegd wordt aan een homepagina hoger terecht komt in de ranking, dan wanneer dit op een andere pagina wordt geplaatst. Zelfs wanneer er sprake is van een recentere versie op een andere pagina, lijkt dit de plaatsing op een homepage in de meeste gevallen niet te overstijgen. Google laat namelijk weten dat de ranking gebaseerd is op basis van verschillende aspecten, waarvan prominentie een belangrijk onderdeel is. SEO voor publishers is erg gericht op deze prominentie. Wanneer er een spraakmakende gebeurtenis plaatsvindt, zorg er dan voor dat de meest recente versie van een artikel met de juiste zoekwoorden op de homepage wordt geplaatst.

Meer weten over SEO voor publishers?

We hopen dat je met behulp van deze tips meer te weten bent gekomen over SEO voor publishers. Wil je meer weten over linkbuilding als publisher? Neem dan een kijkje op onze website!