Linkbuilding

Om de zichtbaarheid van een website binnen een zoekmachine te verbeteren is een goede SEO strategie van essentieel belang. Off-page SEO ofwel linkbuilding is hier niet uit weg te denken en dat maken we met Equote.nl gemakkelijk.

Het kan als marketing bureau of SEO specialist best lastig zijn om de juiste backlinks te vinden voor een gezond profiel, al helemaal wanneer de website al redelijk wat backlinks heeft verkregen in het verleden. Daarom vergroten we maandelijks ons linkbuilding netwerk, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Op die manier groeien we als linkbuilding agency met je mee en weten door grootschalige inkoop de prijzen laag te houden.

Whitelabel linkbuilding

Speciaal voor marketing bureaus en Freelance SEO specialisten werken we Whitelabel. Dit houdt in dat we de linkbuilding gedeeltelijk of helemaal uit handen nemen en gesponsorde berichten / links publiceren op de websites die we vooraf overeenkomen. De gepubliceerde berichten / links worden maandelijks gerapporteerd en kunnen daardoor makkelijk aan de klant worden gerapporteerd.

Internationale linkbuilding

Veel bedrijven zijn in meerdere landen actief. Daarvoor is een internationale SEO strategie onmisbaar. Met onze internationale backlink database wordt het gemakkelijk om internationale linkbuilding uit te voeren. Op die manier kun je in alle landen van de wereld jouw vindbaarheid binnen de zoekmachines verhogen.

FAQ's

Krijg ik voor iedere link een aparte factuur?

Nee, we factureren doorgaans per maand. Alle bestelde links van die maand vallen dan onder een verzamelfactuur. Dit kan ook los van elkaar indien gewenst.

Moet ik zelf altijd de backlinks uitzoeken?

Dat hoeft niet, we werken voor veel bedrijven op basis van voorstellen. Maandelijks doen we in dat geval een voorstel met blogs / partnerlinks. Je kunt dit voorstel dan zelf beoordelen en eventuele aanpassingen doorgeven. Pas wanneer alles akkoord is worden de teksten geschreven en gepubliceerd.

Worden de links permanent geplaatst?

Vrijwel iedere link / blog die wij plaatsen is permanent tenzij dit voorafgaand aan plaatsing anders door ons wordt aangegeven. Wel is het belangrijk om te onthouden dat permanent op het internet niet voor altijd is. het gaat in principe om lifetime links. Zolang de website live is garanderen wij dat de backlink blijft staan.

Hoe krijg ik toegang tot de database?

Wil je vooraf onze linkbuilding database alvast inzien? Dan kan dat eenvoudig door je email hieronder achter te laten. Dan ontvang je direct onze database en wordt je eens per maand op de hoogte gehouden van de nieuwste mogelijkheden.

pexels-mojahid-mottakin-16115908

Indrukwekkend: zo transformeert OpenAI de reisindustrie

Read more
pexels-mojahid-mottakin-16115908

Indrukwekkend! Hoe OpenAI de reisindustrie verandert

Read more

Alles wat je moet weten over linkbuilding en backlinks

Definitie

De term “backlink” staat voor een link die afkomstig is van het ene domein en verbonden is met een ander domein. Deze zogenaamde hyperlinks helpen gebruikers om door het brede web van het internet te navigeren. Backlinks worden ook wel “inkomende links” genoemd en kunnen zowel intern als extern zijn.

Waarom SEO backlinks kopen?

Als je bovenaan in de zoekmachine wilt staan, kun je niet om de term backlinks heen. Natuurlijk moet je hier iets voor investeren, ofwel veel tijd of geld, maar in ruil daarvoor profiteer je uiteindelijk ook van meer organisch verkeer op de betreffende website. Je kunt moeizaam proberen om contacten op te bouwen met andere websites om backlinks met elkaar uit te wisselen, of je kunt hulp krijgen van een bedrijf dat je helpt met een enorme database. Dit bespaart je veel tijd en moeite die je in andere projecten kunt investeren.

Waarom backlinks belangrijk zijn voor SEO?

Zoekmachines zoals Google beschouwen backlinks als een soort aanbeveling voor je website, omdat ze laten zien dat andere websites je inhoud waardevol vinden en bereid zijn om ernaar te linken. Dit leidt ertoe dat je hoger scoort in zoekopdrachten en dat meer gebruikers op je website klikken. “Ranking zonder links is echt heel moeilijk. “Niet onmogelijk, maar heel moeilijk”, concludeert Google Webmaster Trends Analyst Gary Illyes. Dit laat duidelijk zien dat zelfs Google, de grootste zoekmachine ter wereld, duidelijk wil maken dat zonder de juiste backlinks een goede Google ranking moeilijk te behalen is.

Hoe bepalen zoekmachines dat iets relevant is?

Zoekmachines gebruiken zogenaamde crawlers, deze worden ook wel bots genoemd en fungeren als geautomatiseerde computerprogramma’s die websites en hun informatie lezen en indexeren. Het pad dat deze crawlers door de uitgestrektheid van het internet afleggen lijkt op het web van een spin. Daarom worden crawlers vaak visueel voorgesteld als spinnen. Crawlers zijn essentieel voor elke zoekmachine omdat ze inhoud indexeren en vindbaar maken. Ze zijn cruciaal als het gaat om hoe relevant een website wordt gerangschikt door de zoekmachine. Voor de crawlers zijn backlinks een specifieke indicatie van hoe relevant een website is. Het linkprofiel van een website is een van de belangrijkste rankingfactoren bij zoekmachineoptimalisatie.

Hoe krijg ik backlinks?

Door contact op te nemen met een groot aantal verschillende uitgevers van websites, kom je met de betreffende website-eigenaar overeen om een gastartikel op hun website te publiceren, of je voegt een backlink toe aan een al bestaand artikel. Als de informatie op uw website erg nuttig is, kunnen andere websites hier ook naar linken, maar dit is moeilijk te bereiken, vooral voor kleine tot middelgrote websites. Bedrijven zoals het onze hebben zich gespecialiseerd in het opbouwen van een database van duizenden website-uitgevers waar klanten geschikte linkmogelijkheden kunnen selecteren. Dit maakt het makkelijk en eenvoudig voor uitgevers van websites om backlinks van hoge kwaliteit te vinden die precies passen bij hun website.

Hoe belangrijk zijn overeenkomende backlinks?

Hoe meer backlinks van hoge kwaliteit je website heeft, hoe relevanter deze zal zijn in de zoekmachine. Maar wat is nu precies een backlink van hoge kwaliteit? Er zijn zes belangrijke punten: Relevantie, autoriteit, natuurlijkheid, de ankertekst, verkeer en kwaliteit.

Relevantie:

De backlink moet afkomstig zijn van een website die relevant is in jouw niche of branche. Een backlink van een website uit een ander vakgebied wordt als minderwaardig beschouwd. Identificeer je niche om irrelevante backlinks te voorkomen.

Autoriteit:

Websites met een hoge domein autoriteit (DA) en pagina autoriteit (PA) hebben vaak meer invloed en kunnen je ranking een grotere boost geven. Je kunt deze statistieken bekijken en vergelijken in onze database.

Natuurlijk:

Een backlink van hoge kwaliteit moet er natuurlijk uitzien en mag niet gemanipuleerd zijn. Dit betekent dat de link is ontstaan door een organische verbinding tussen uw website en de website die de link plaatst. De juiste ankertekst is dus cruciaal.

Ankertekst

De anchor-tekst (de tekst waarop geklikt kan worden op de link) moet relevant en beschrijvend zijn. Ankertekst zoals “klik hier” is niet erg nuttig voor zoekmachines en kan als minderwaardig worden beschouwd. Het anker moet een trefwoord zijn, d.w.z. een woord waarvoor je hoger wilt scoren in de zoekmachine. Hoe meer het anker in de tekst is geïntegreerd, hoe meer de zoekmachine er een betekenisvolle context aan kan koppelen.

Verkeer

Een website die naar jouw website backlinkt, moet ook verkeer genereren. Backlinks van websites met veel verkeer zijn meestal waardevoller dan backlinks van websites met weinig verkeer. Als een website elke maand meer gebruikers naar jouw website trekt, zal Google je een hogere vertrouwenswaarde geven.

Kwaliteit:

De website die naar jouw website linkt, moet van hoge kwaliteit zijn en een hoge standaard van veiligheid en bruikbaarheid hebben. Of een website wordt beschouwd als van hoge kwaliteit hangt af van veel verschillende factoren, zoals de leeftijd van de website, de kwaliteit van de inhoud en de domein autoriteit. Backlinks van websites van lage kwaliteit of spam kunnen je ranking schaden.

Hoe bouw je backlinks op?

Het organisch opbouwen van backlinks werkt door het leveren van unieke en kwalitatief hoogwaardige inhoud waar andere websites naar willen linken, omdat je bijvoorbeeld enige expertise over een onderwerp biedt. De eenvoudigere, maar ook duurdere manier werkt via zogenaamde linkbuildingbedrijven die je helpen in contact te komen met geschikte websitepubliceerders. Je kunt zelf een gastartikel schrijven of deze bedrijven een gastartikel laten schrijven dat op de website wordt gepubliceerd. In deze SEO-tekst kun je dan het gewenste ankerpunt invoegen dat past bij je gewenste onderwerp.

Hoeveel backlinks heb je nodig?

Er is geen vast aantal backlinks dat je nodig hebt, hoe meer hoe beter, maar kwantiteit is niet gelijk aan kwaliteit. Het is belangrijk om alleen backlinks van hoge kwaliteit naar je eigen website te verwijzen die zijn afgestemd op de niche van de website. Want niet elke backlink heeft een positieve invloed op de zoekmachine ranking. Als een spamwebsite of een website buiten de niche naar de website linkt, kan dit de ranking schaden.

Veranderingen in de linkbuildingmarkt in de afgelopen jaren

Een van de belangrijkste veranderingen was de introductie van het Google Penguin-algoritme in 2012, dat zich richtte op de kwaliteit van backlinks en spamlinks hard aanpakte. Sindsdien heeft Google verschillende updates uitgebracht om ervoor te zorgen dat alleen backlinks van hoge kwaliteit de rang van een website verbeteren. Sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn spelen tegenwoordig ook een belangrijke rol bij linkbuilding omdat gebruikers content kunnen delen en ernaar kunnen linken. Dit heeft websites geholpen om meer verkeer te genereren en hun online zichtbaarheid te vergroten via sociale mediaplatforms. In het algemeen is linkbuilding de afgelopen jaren geëvolueerd van een praktijk die gericht is op het verkrijgen van zoveel mogelijk links naar een praktijk die zich richt op het creëren van kwalitatief hoogwaardige inhoud en het verkrijgen van natuurlijke, relevante en kwalitatief hoogwaardige backlinks.

Hoe voer je een backlinkanalyse uit?

Een backlinkanalyse is een belangrijk onderdeel van het SEO-proces omdat het helpt om de kwaliteit en kwantiteit van de backlinks van een website te beoordelen. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding voor het uitvoeren van een backlinkanalyse:

  1. Gebruik een tool: Er zijn verschillende tools die kunnen helpen bij het uitvoeren van een backlinkanalyse. Enkele van de populairste tools zijn Ahrefs, SEMrush, Moz en Majestic. Kies een platform en meld je aan.
  2. Analyseer de backlinks: De tool toont je een lijst met backlinks die op de website worden weergegeven. Analyseer het aantal backlinks, de kwaliteit van de backlinks, de ankertekst, de domeinautoriteit en de pagina-autoriteit van de koppelende websites.
  3. Identificeer slechte SEO backlinks: Controleer de lijst met backlinks op slechte links. Dit kunnen links zijn die afkomstig zijn van websites met een slechte reputatie of van spamwebsites. Deze links kunnen een negatieve invloed hebben op de ranking van de website.
  4. Verwijder slechte SEO backlinks: Als je slechte backlinks hebt geïdentificeerd, moet je ze verwijderen. Je kunt contact opnemen met de website-eigenaar en hem vragen de link te verwijderen of je kunt een disavow-link naar Google sturen om Google te instrueren de link te negeren.
  5. Controleer de concurrentie: Analyseer ook de backlinks van je concurrenten om te zien welke websites naar jou linken. Je kunt deze informatie gebruiken om ook backlinks van deze websites te krijgen.

Regelmatige backlinkanalyse helpt om de kwaliteit en kwantiteit van de backlinks van uw website te verbeteren en uw positie in de zoekresultaten te verhogen.

Backlinks kopen, hoe werkt dat?

Backlinks kopen via Equote

Equote is een linkbuilding portaal dat het je zo makkelijk mogelijk maakt om de juiste SEO backlinks voor je website te vinden uit onze enorme database van website publishers. Je kunt je eenvoudig registreren op onze website met je e-mailadres om toegang te krijgen tot onze database. Backlinks kopen is eenvoudig, je stuurt ons gewoon een e-mail met de door jou gekozen websites en wij zorgen voor de rest. Van het schrijven van het artikel tot het publiceren ervan, je hoeft ons alleen maar te betalen nadat het artikel is gepubliceerd.

Prijzen bij het kopen van backlinks

De prijzen van SEO backlinks variëren sterk omdat het van veel factoren afhangt. Zoals hierboven al beschreven, hangt het erg af van de kwaliteit van de backlink, ervan uitgaande dat deze afkomstig is van een website met veel verkeer en een goede domein autoriteit (DA) en pagina autoriteit (PA), zal de backlink dienovereenkomstig ook meer kosten, omdat deze wordt beschouwd als van hoge kwaliteit. Omdat Google echter steeds meer waarde hecht aan SEO backlinks die afkomstig zijn van betrouwbare websites, is het de moeite waard om iets meer geld uit te geven aan backlinks van hoge kwaliteit. De prijzen beginnen meestal bij 50 € en lopen op tot vijf cijfers. Let bij het maken van je keuze vooral op de persoonlijke prijs-prestatieverhouding. Daarnaast hangt het ook af van je niche, want afhankelijk van het onderwerp van de website zijn er duurdere of goedkopere opties, omdat sommige zoekwoorden als waardevoller worden beschouwd, is het ook duurder om ze te promoten.

De voordelen van backlinks kopen bij Equote

Het is eenvoudig, ongecompliceerd en bespaart veel tijd omdat je verschillende statistieken en statistische gegevens in onze database kunt bekijken aan de hand van filters die je kunnen helpen bij het nemen van een beslissing. Dankzij het nauwe contact dat we onderhouden met uitgevers van websites, kunnen we je altijd de beste en meest actuele prijzen geven. Bovendien staan we naast je en adviseren we je graag als je hulp nodig hebt.

De nadelen van het kopen van backlinks

Als je backlinks van lage kwaliteit koopt, kan dit je website devalueren en een negatieve invloed hebben op je ranking. In sommige gevallen kan het kopen van backlinks resulteren in een penalty die je website uitsluit van zoekresultaten. Om dit te voorkomen, kunnen we je helpen de juiste backlinks te vinden die bij je website passen. Met de technische gegevens die we over de websites hebben, weten we precies welke websites van hoge kwaliteit zijn en daarom zul je bij ons alleen de beste selectie vinden.

Wat zijn dofollow- of nofollow-links?

Wat is een dofollow-link?

Een dofollow-link is een link waarmee zoekmachines de autoriteit van de linkende site kunnen overdragen aan de gelinkte site. Wanneer een website een dofollow-link naar een andere pagina plaatst, geeft dit zoekmachines het signaal dat de gelinkte pagina als betrouwbaar of relevant moet worden beschouwd en een hogere positie in de zoekresultaten verdient.

Wat is een Nofollow-link?

Een nofollow-link is een link die de autoriteit van de koppelende pagina niet overdraagt aan de gekoppelde pagina. Dit betekent dat zoekmachines de gelinkte pagina niet als betrouwbaar of relevant beoordelen en dat de positie van de pagina in de zoekresultaten niet wordt verhoogd. Nofollow-links kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat zoekmachines bepaalde links opnemen in de webindex. Een blogger kan bijvoorbeeld een nofollow-link plaatsen naar een gesponsorde website om te voorkomen dat die website door zoekmachines wordt geïnterpreteerd als onderdeel van zijn eigen site en zo de reclamerichtlijnen schendt. In het algemeen bieden nofollow-links een manier om de kwaliteit van links te controleren en spammingtechnieken tegen te gaan die erop gericht zijn de positie van een website in de zoekresultaten kunstmatig te verhogen.

Waarom zijn relevante backlinks belangrijk?

Waarom is relevantie belangrijk voor Google?

Google is een dienst die zijn gebruikers altijd als eerste het nuttigste zoekresultaat wil laten zien. Hoe meer gebruikers, hoe meer geld Google kan verdienen aan advertentiepartners, dus relevantie speelt voor elke zoekmachine een grote rol. Om de meest relevante zoekresultaten als eerste weer te geven, hebben zoekmachines strategieën ontwikkeld om websites te classificeren als relevant of irrelevant. Relevante backlinks geven Google het vertrouwen om de website hoger in de zoekbalk weer te geven omdat andere websites in dezelfde niche naar die website linken. Google vertrouwt dus op de mening van andere betrouwbare websites, maar zodra een door Google als gewantrouwd geclassificeerde website met behulp van een backlink naar een website verwijst, heeft dit een averechts effect.

De Duitse backlinkmarkt

In Duitsland wordt over het algemeen meer belang gehecht aan de relevantie en kwaliteit van backlinks dan in sommige andere landen. Dit betekent dat Duitse bedrijven en bureaus er bij het maken van backlinks op letten dat ze afkomstig zijn van websites met een vergelijkbaar thema en een hoge kwaliteitsnorm hebben.

Nichewebsites zijn vaak belangrijker in Duitsland dan in andere landen. Dit betekent dat er hier meer vraag is naar backlinks van kleinere websites die zich richten op specifieke onderwerpen.

Lokale backlinks zijn in Duitsland vaak belangrijker dan in andere landen omdat veel bedrijven hier ook lokaal opereren. Dit betekent dat Duitse bedrijven en instanties er bij het maken van backlinks voor zorgen dat ze afkomstig zijn van websites die in dezelfde regio of stad zijn gevestigd.

Duitsland heeft strengere regels voor linkbuilding dan sommige andere landen. Dit betekent dat Duitse bedrijven en bureaus ervoor moeten zorgen dat ze de regels volgen bij het bouwen van backlinks om straffen van zoekmachines zoals Google te voorkomen.

Verschillende categorieën in linkbuilding en strategieën

Er zijn verschillende categorieën in linkbuilding die kunnen worden gebruikt afhankelijk van het doel en de strategie. Hier zijn enkele van de belangrijkste categorieën:

  1. Natuurlijke backlinks: Dit zijn backlinks waarnaar wordt gelinkt vanaf andere websites op basis van de kwaliteit en relevantie van de inhoud van iemands website. Natuurlijke backlinks zijn meestal de meest waardevolle backlinks omdat ze afkomstig zijn van betrouwbare en gezaghebbende bronnen.
  2. Outreach links: Dit zijn backlinks die worden verkregen door actief contact op te nemen met andere website-eigenaren of bloggers. Het doel is om een band op te bouwen en hen naar jouw website te laten linken.
  3. Gastbijdragen: Dit is een strategie waarbij inhoud op andere websites wordt gepubliceerd om een backlink naar de eigen website te krijgen. Gastberichten moeten echter alleen worden gepubliceerd op relevante en betrouwbare websites.Broken link building: Deze strategie omvat het zoeken naar
  4. kapotte of weggevallen links op andere websites. Er wordt dan contact opgenomen met deze website-eigenaren en hen wordt een nieuwe, relevante link naar hun eigen website aangeboden.
  5. Links naar sociale media: Sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn kunnen worden gebruikt om inhoud en links te delen en zo het verkeer naar de eigen website te verhogen.

Afhankelijk van het doel en de strategie kan een combinatie van deze categorieën worden gebruikt bij linkbuilding om de positie van de eigen website in de zoekresultaten te verbeteren en het verkeer te verhogen.